TΡΟΥΦΕΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΜΕ ΟΥΙΣΚΙ
Για τη γκανάς βάζουμε σε μία κατσαρόλα την κρέμα γάλακτος και την τοποθετούμε στη φωτιά. Μόλις πάρει βράση, αδειάζουμε πάνω από την τεμαχισμένη σοκολάτα. Ομογενοποιούμε πολύ καλά. Στο μίξερ βάζουμε το κέικ που έχουμε κόψει σε μικρά κομμάτια. Με το φτερό αρχίζουμε το χτύπημα ρίχνοντας σταδιακά τη γκανάς. Προσθέτουμε σιγά-σιγά το ουίσκι. Αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι να σφίξει. Προσθέτουμε το κακάο και ζυμώνουμε με τα χέρια. Πλάθουμε μπαλάκια βάρους 150 γρ. και τα ρολάρουμε στην τρούφα. Στολίζουμε προαιρετικά με βρώσιμη σκόνη χρυσού.