IL DIPLOMATICO (ΤΕΡΙΝΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΜΕ ΚΑΦΕ)
Στο μίξερ χτυπάμε το βούτυρο και τη ζάχαρη για 3-4 λεπτά. Προσθέτουμε τα αυγά ένα-ένα συνεχίζοντας το χτύπημα. Προσθέτουμε το γάλα και το χυμό λεμονιού. Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το προσθέτουμε μαζί με την κανέλα και το ξύσμα λεμονιού. Ανακατεύουμε. Τοποθετούμε αντικολλητικό χαρτί σε μια μακρόστενη φόρμα για κέικ. Αδειάζουμε το μίγμα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160οC για 40 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει εντελώς και ξεφορμάρουμε. Αφήνουμε ξεσκέπαστο σε ξηρό περιβάλλον για 24 ώρες.
Για το σιρόπι βράζουμε τη ζάχαρη, το νερό και τον καφέ. Μόλις η ζάχαρη λιώσει και το μείγμα πάρει βράση, αποσύρουμε και αφήνουμε να κρυώσει. Προσθέτουμε το ρούμι.
Για τη γέμιση λιώνουμε τη σοκολάτα στο φούρνο μικροκυμάτων. Χτυπάμε με έναν αυγοδάρτη τα αυγά με τη ζάχαρη και 50 γρ. καφέ espresso σε μπεν μαρί. Τα αδειάζουμε στη λιωμένη σοκολάτα. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε 400 γρ. παχύρρευστη κρέμα γάλακτος.
Κόβουμε το κέικ κατά μήκος σε οριζόντιες φέτες και καλύπτουμε εσωτερικά κάθε πλευρά της φόρμας. Τις βρέχουμε πολύ καλά με το σιρόπι. Γεμίζουμε τη φόρμα με τη γέμιση και καλύπτουμε με φέτες κέικ. Βρέχουμε με σιρόπι. Αφήνουμε στο ψυγείο για 4 ώρες τουλάχιστον.
Χτυπάμε στο μίξερ τα 300 γρ. κρέμα γάλακτος με τα υπόλοιπα 50 γρ. καφέ μέχρι να σφίξει και γαρνίρουμε το γλυκό. Διακοσμούμε με νιφάδες τζιαντούγιας και άχνη ζάχαρη.