BLANCMANGE (ΜΠΛΑΝ ΜΑΝΖΕ)
Αλέθουμε τα αμύγδαλα και τα πικραμύγδαλα στο μπλέντερ. Προσθέτουμε σταδιακά το γάλα στα αλεσμένα αμύγδαλα κατά τη διάρκεια του χτυπήματος. Μεταφέρουμε το μίγμα σε μπολ και το αφήνουμε στο ψυγείο για ένα βράδυ. Το σουρώνουμε, πιέζοντάς πολύ καλά μέχρι να βγάλει όλα τα υγρά. Μουλιάζουμε τα φύλλα ζελατίνης σε κρύο νερό. Βάζουμε το διήθημα σε μία μικρή κατσαρόλα. Τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε τη ζάχαρη. Πριν πάρει βράση, κατεβάζουμε από τη φωτιά. Στραγγίζουμε και προσθέτουμε τα φύλλα ζελατίνης. Ανακατεύουμε καλά για να διαλυθεί η ζελατίνη. Μεταφέρουμε σε μεταλλικό μπολ που το έχουμε τοποθετήσει σε παγάκια και ανακατεύουμε. Όταν η θερμοκρασία πέσει κάτω από τους 35-40οC, προσθέτουμε το amaretto. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε παχύρευστη μορφή και την ενσωματώνουμε στο μίγμα, ανακατεύοντας απαλά. Αδειάζουμε σε φόρμα. Αφήνουμε στη κατάψυξη μέχρι να σταθεροποιηθεί. Ξεφορμάρουμε με τη βοήθεια ζεστού νερού και γαρνίρουμε με φρέσκες φράουλες.