ΤΟΥΡΤΑ ΜΕ ΜΑΡΕΓΚΕΣ ΚΑΙ ΠΑΓΩΤΟ PAVLOVA
ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΡΕΓΚΑ:
Χωρίζουμε τα αυγά. Στο μίξερ χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα τα ασπράδια μαζί με την κρυσταλλική ζάχαρη σε σφικτή μαρέγκα. Κοσκινίζουμε την άχνη. Σταματάμε το χτύπημα και ρίχνουμε σιγά-σιγά την άχνη ανακατεύοντας απαλά με μία κουτάλα. Με ένα κορνέ φτιάχνουμε 2 λεπτούς δίσκους μαρέγκας διαμέτρου 20 εκατοστών επάνω σε μία λαδόκολλα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 1000 -1200 C για 1 ½ ώρα.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΕΣ ΦΡΑΟΥΛΕΣ:
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ρίχνουμε λίγη-λίγη τη ζάχαρη έως ότου καραμελώσει. Ζεσταίνουμε τις φράουλες και τις προσθέτουμε στην καραμέλα μαζί με τη βανίλια. Βράζουμε τις καραμελωμένες φράουλες για 5 λεπτά περίπου, ανακατεύοντας διαρκώς.
ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗ:
Γεμίζουμε τον έναν δίσκο μαρέγκας με παγωτό pavlova. Σκεπάζουμε με τον δεύτερο δίσκο και σερβίρουμε με τις καραμελωμένες φράουλες.