ΤΑΟΥΚ ΚΙΟΚΤΣΟΥ – ΚΡΕΜΑ ΜΕ ΣΤΗΘΟΣ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ
Καθαρίζουμε ένα στήθος κοτόπουλο. Το βράζουμε πολύ καλά μέχρι να μαλακώσει. Κρυώνουμε σε κρύο νερό. Τεμαχίζουμε σε λεπτές ίνες και με τη παλάμη μας πιέζουμε τις ίνες να γίνουν πιο λεπτές. Πλένουμε και σουρώνουμε, αλλάζοντας το νερό 4 φορές. Τοποθετούμε ένα λίτρο γάλα, τη ζάχαρη και το αλάτι σε μια κατσαρόλα και τη βάζουμε στη φωτιά. Σ’ ένα μικρό μπολ βάζουμε το ρυζάλευρο και το πατατάλευρο και τα υπόλοιπα 400 γραμμάρια γάλα. Το ρίχνουμε στο ζεστό γάλα και ανακατεύουμε μέχρι να δέσει η κρέμα Αφήνουμε τη κρέμα να δέσει ανακατεύοντας συνεχώς. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και παίρνουμε 4-5 κουταλιές από τη κρέμα και τις ρίχνουμε στο στήθος του κοτόπουλου. Ανακατεύουμε και το επαναφέρουμε στη κατσαρόλα. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα σε χαμηλή φωτιά μέχρι η κρέμα μας να γίνει πολύ ελαστική. Τοποθετούμε τη κρέμα σ’ ένα βρεγμένο τετράγωνο ταψάκι ύψους 2 εκατοστών και το αφήνουμε να κρυώσει πολύ καλά. Κόβουμε τετράγωνα κομμάτια 10 εκατοστών και με τη βοήθεια μιας σπάτουλας τα τυλίγουμε σε ρολά. Πασπαλίζουμε με κανέλα και σερβίρουμε.