ΠΟΡΤΟΚΑΛΟΠΙΤΑ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε πολύ καλά τα πορτοκάλια και βάζουμε μέσα σε μία κατσαρόλα με νερό τόσο ώστε να τα σκεπάζει. Τοποθετούμε στην φωτιά και τα βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν. Λιώνουμε το βούτυρο. Μόλις κρυώσουν τα πορτοκάλια, τα κόβουμε στην μέση, αφαιρούμε τα κουκούτσια και τα πολτοποιούμε στο μπλέντερ. Μέσα σε ένα μπολ, προσθέτουμε την άχνη, την αμυγδαλόσκονη, τα αυγά και την πούλπα πορτοκαλιού. Στο τέλος βάζουμε και το βούτυρο. Ομογενοποιούμε πολύ καλά.
Βουτυρώνουμε ένα-ένα τα φύλλα κρούστας και τα στρώνουμε σε ένα ταψί διαμέτρου 24 εκ. με τις άκρες προς τα έξω. Αδειάζουμε το μείγμα, διπλώνουμε τις άκρες προς τα μέσα. Ψήνουμε για 1 ώρα στους 170οC. Αφήνουμε να κρυώσει και πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.