ΚΟΡΜΟΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΜΟ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ:
Χτυπάμε τα ασπράδια με την ζάχαρη σε σφιχτή μαρέγκα στο μίξερ, σε μεσαία ταχύτητα. Σταματάμε το χτύπημα προσθέτουμε τους κρόκους ελαφρώς χτυπημένους. Ανακατεύουμε απαλά. Προσθέτουμε το αλεύρι κοσκινισμένο. Απλώνουμε το μείγμα σε αντικολλητικό χαρτί. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170οC για 10-12 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει.
Για την κρέμα χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε παχύρρευστη μορφή. Βράζουμε το γάλα σε μία κατσαρόλα και την τοποθετούμε στη φωτιά. Όταν πάρει βράση, το αδειάζουμε πάνω από την τεμαχισμένη κουβερτούρα. Ομοιογενοποιούμε πολύ καλά και προσθέτουμε την παχύρρευστη κρέμα. Ανακατεύουμε απαλά. Αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα περίπου, έως ότου η κρέμα σταθεροποιηθεί.
Ραντίζουμε το μπισκότο με το κονιάκ και απλώνουμε τη μισή από την κρέμα. Το τυλίγουμε σε ρολό και τον τοποθετούμε πάνω σε μία πιατέλα. Γεμίζουμε μία σακούλα με κορνέ με την υπόλοιπη κρέμα και καλύπτουμε όλη την επιφάνεια του κορμού.