ΚΕΪΚ ΜΕ ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΓΑΛΑΚΤΟΣ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΪΚ
Λιώνουμε το βούτυρο στον φούρνο μικροκυμάτων. Ανακατεύουμε το βούτυρο με τη ζάχαρη. Προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά. Βάζουμε το αλεύρι και αναμειγνύουμε απαλά. Προσθέτουμε την σκόνη φουντουκιού. Τέλος, τεμαχίζουμε τη σοκολάτα και τη βάζουμε κι αυτή. Ανακατεύουμε καλά. Σε ένα ψηλό τσέρκι με διάμετρο 24 εκατοστά φτιάχνουμε ένα πάτο από αλουμινόχαρτο. Αδειάζουμε το μείγμα στο τσέρκι. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 1700C για 30 λεπτά και μετά στους 1600C για άλλα 30 λεπτά.
Για το γλάσο ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος σε ένα κατσαρολάκι. Σε ένα μπολ βάζουμε τη σοκολάτα και το μέλι. Αδειάζουμε τη ζεστή κρέμα γάλακτος πάνω από τη σοκολάτα και ανακατεύουμε καλά. Απλώνουμε το γλάσο πάνω από το κέικ και διακοσμούμε προαιρετικά με βανίλιες, σπόρους σοκολάτας και φύλλο χρυσού.