ΚΕΪΚ ΜΕ ΑΡΩΜΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΪΚ:
Κοσκινίζουμε το αλεύρι μαζί με το μπέικιν πάουντερ. Ανακατεύουμε το βούτυρο με 150 γρ. από τη ζάχαρη. Προσθέτουμε έναν-έναν τους κρόκους συνεχίζοντας το ανακάτεμα και όταν τα υλικά ενσωματωθούν ρίχνουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ. Βάζουμε το γάλα σιγά σιγά για να μαλακώσει το μείγμα και τέλος προσθέτουμε το ξύσμα πορτοκαλιού. Στο μίξερ, σε χαμηλή ταχύτητα, χτυπάμε τα ασπράδια με τα υπόλοιπα 50 γρ. ζάχαρη σε μαρέγκα και την ενσωματώνουμε στο προηγούμενο μείγμα ανακατεύοντας απαλά. Το αδειάζουμε σε μία βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα του κέικ και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για 1 ώρα. Αφήνουμε να κρυώσει και ξεφορμάρουμε.