Η εκπομπή της 30 Δεκεμβρίου 2017
Άλλη μια χρονιά φτάνει στο τέλος της, άλλη μια χρονιά ετοιμάζεται να ξεκινήσει! Οι τελευταίες Γλυκές Αλχημείες του 2017 είναι εδώ και ο Στέλιος Παρλιάρος ανυπομονεί να μας δείξει τις πιο όμορφες ιδέες του για να υποδεχτούμε το νέο έτος όπως του αξίζει. Για μια απολαυστική αλλά και… τυχερή πρωτοχρονιά: πλούσιος σοκολατένιος κορμός με σου και κρέμα, μια τούρτα με ένα «δάσος» λευκής σοκολάτας και φυσικά η πρόταση του Στέλιου για την φετινή βασιλόπιτα. Γεύσεις, αρώματα και χρώματα άκρως γιορτινά, γιατί γιορτές χωρίς γλυκό… απλά δε γίνονται!
Ξεκινάμε με έναν πληθωρικό σοκολατένιο κορμό, που κάτω από την σοκολάτα κρύβει τα πιο λαχταριστά σου, γεμισμένα με λεπτή κρέμα ζαχαροπλαστικής. Ένας κορμός-πειρασμός που κανείς δεν μπορεί να του αντισταθεί!
Για τη συνέχεια, μια τούρτα με αφράτο παντεσπάνι, αρωματισμένο με λικέρ βύσσινο, με γέμιση από μους λευκής σοκολάτας. Γαρνιρισμένη με «δέντρα» λευκής σοκολάτας για ένα αποτέλεσμα που θα εντυπωσιάσει και θα ομορφύνει κάθε πρωτοχρονιάτικο τραπέζι.
Αν κάθε πρωτοχρονιά ψάχνετε για το φλουρί, φέτος θα ψάχνετε για τη… βασιλόπιτα. Γιατί απλά η φετινή συνταγή του Στέλιου είναι… όλα τα λεφτά! Με φιστίκι Αιγίνης, κράνμπερυ και φρουί γλασέ, γεύση πρωτότυπη αλλά εντελώς εθιστική, να είστε βέβαιοι ότι δεν θα μείνει ψίχουλο!
Το τελευταίο γιορτινό τραπέζι της χρονιάς χρειάζεται οπωσδήποτε τη δική του… ζαχαρένια πινελιά, για να μπορέσουμε να αποχαιρετήσουμε το 2017 με μια γλυκιά γεύση στα χείλη!