Η εκπομπή της 3ης Φεβρουαρίου 2018
Αυτό το Σάββατο, ο Στέλιος Παρλιάρος βγάζει από το μαγικό βιβλίο των συνταγών του τρεις ιδέες που αποδεικνύουν μία αλήθεια: ότι τα νηστίσιμα γλυκά μπορούν να είναι τόσο νόστιμα που μπορούμε να τα απολαμβάνουμε όλο το χρόνο! Με έμπνευση και φαντασία, οι περιορισμοί της νηστείας μπορούν να δώσουν το έναυσμα για τις πιο απίθανες γλυκές δημιουργίες! Οι συνταγές που θα δούμε είναι τραγανά και πλούσια ρολά μπακλαβά με ταχίνι, σησαμέλαιο και καρύδια, υπέροχη σοκολατένια τούρτα με χαλβά σε δύο γεύσεις και τέλος μια λαχταριστή ταχινόπιτα με πορτοκάλι, σταφίδες και καρύδια.
Ρολά μπακλαβά που κρύβουν μέσα τους την πιο γλυκιά, τραγανή και… ελληνική γέμιση από ταχίνι, καρύδια και σησαμέλαιο, με σιρόπι αρωματισμένο με λεμόνι και πορτοκάλι. Με αγνά και θρεπτικά υλικά, σε μια συνταγή που… φυσικά πρέπει να δοκιμάσετε!
Για όσους δεν μπορούν να στερηθούν τη σοκολάτα ούτε την περίοδο της νηστείας, μια νόστιμη και πρωτότυπη σοκολατένια τούρτα που δε χρειάζεται καν ψήσιμο. Με χαλβά σε δύο γεύσεις, πλούσια σοκολάτα και πορτοκάλι, είναι μια απλή συνταγή με εντυπωσιακό αποτέλεσμα!
Για το τέλος, μια απίθανη ταχινόπιτα πλημμυρισμένη με το δροσερό άρωμα των εσπεριδοειδών. Το ταχίνι με πορτοκάλι, ο χυμός πορτοκαλιού και το ξύσμα από λεμόνι και πορτοκάλι προσφέρουν όλη τη φρεσκάδα τους, ενώ οι σταφίδες και τα καρύδια ισορροπούν το αποτέλεσμα δίνοντας ενδιαφέρουσα υφή.
Τα νηστίσιμα γλυκά δεν ήταν ποτέ πιο λαχταριστά και οι συνταγές του Στέλιου Παρλιάρου είναι η απόδειξη!