Η εκπομπή της 20 Ιανουαρίου 2018
Αυτό το Σάββατο, ο Στέλιος Παρλιάρος σας προσκαλεί σε ένα γλυκό ταξίδι στην αγαπημένη Ιταλία! Πασίγνωστη σε όλο τον κόσμο για τη πίτσα και τα ζυμαρικά, η ιταλική κουζίνα έχει και εξαιρετική ζαχαροπλαστική. Τρία πεντανόστιμα γλυκά είναι οι σταθμοί μας σε αυτό το ταξίδι, εντυπωσιακά στην εμφάνιση και θεϊκά στη γεύση, με απλά υλικά που υπάρχουν πάντα στο ντουλάπι μας. Zuccotto ή αλλιώς μια καταπληκτική μπόμπα με σοκολάτα και φουντούκια, il diplomatico ή πιο απλά λαχταριστή τερίνα σοκολάτας με καφέ και το κλασσικό και απίθανα τραγανό biscotti με αμύγδαλο!
Το zuccoto είναι ένα κλασικό γλυκό από την Τοσκάνη με ιστορία που χάνεται στα βάθη των αιώνων. Το όνομά του προέρχεται από την zucca, δηλαδή την κολοκύθα, και αυτό γιατί το θολωτό σχήμα του zuccoto θυμίζει το συμπαθές κηπευτικό. Η γεύση του zuccoto όμως δεν έχει καμία σχέση με κολοκύθα. Κυριαρχεί η σοκολάτα και τα φουντούκια, ενώ το υπέροχο άρωμά του οφείλεται στο κρασί Μαρσάλα που εμποτίζει το παντεσπάνι του.
Για τη συνέχεια, μια τερίνα σοκολάτας τόσο λαχταριστή που μπορεί να προκαλέσει… διπλωματικό επεισόδιο! Il diplomatico, ή αλλιώς αφράτη βάση κέικ με σιρόπι από καφέ εσπρέσο και ρούμι, πλούσια γέμιση από κρέμα σοκολάτας και καφέ, για ένα γλυκό που ξυπνάει τις αισθήσεις!
Για το τέλος, biscotti με αμύγδαλο: συγκλονιστικά τραγανά και άκρως αρωματικά, αυτά τα γλυκά παξιμαδάκια είναι η ιδανική συνοδεία για τον καφέ ή το τσάι σας, αλλά και για κάθε άλλη στιγμή της ημέρας. Φτιάχνονται πανεύκολα με απλά υλικά και εξαφανίζονται εξίσου εύκολα!
Dolce vita αυτό το Σάββατο, με ξεναγό τον Στέλιο Παρλιάρο! Συντονιστείτε!