Η εκπομπή της 2ης Ιουνίου 2018
Αυτό το Σάββατο οι Γλυκές Αλχημείες μας ταξιδεύουν στη Γαλλία, τη χώρα όπου η γαστρονομία είναι επιστήμη και τα δημιουργήματά της πραγματικά καλλιτεχνήματα! Ο πρεσβευτής της ελληνικής ζαχαροπλαστικής, Στέλιος Παρλιάρος, ενώνει τις δυνάμεις του με τον Αρχιμάγειρα της Γαλλικής Πρεσβείας, Jean-Marie Hoffmann, σε ένα σπέσιαλ επεισόδιο που ξεχειλίζει από έμπνευση και γαλλική φινέτσα. Το αποτέλεσμα αυτής της… ελληνογαλλικής συμμαχίας είναι δύο υπέροχες συνταγές: η παραδοσιακή κρέμα blancmange και το γνωστό και αγαπημένο soufflé au chocolat.
Η πρώτη συνταγή που θα δούμε έχει ιστορία που χάνεται στα βάθη των αιώνων. Πρόκειται για την κρέμα blancmange, που φτιάχνεται από γάλα, αμύγδαλο, πικραμύγδαλο και λικέρ amaretto. Η αθώα, ολόλευκη εμφάνισή της αρχικά παραπλανεί, με την πρώτη μπουκιά όμως το άρωμά της συναρπάζει.
Σειρά έχει το soufflé au chocolat, που κάποια εκδοχή του έχουμε σίγουρα όλοι δοκιμάσει. Πόσες φορές όμως έχουμε τη δυνατότητα να δούμε την εκτέλεσή του από έναν αυθεντικό δημιουργό της γαλλικής ζαχαροπλαστικής; Τα υλικά που απαιτούνται για αυτό το soufflé είναι απλά, όμως τη διαφορά κάνει το συνοδευτικό του: χειροποίητο coulis από φρέσκες φράουλες και, γιατί όχι, μια μπάλα παγωτό.
Δωρική απλότητα ή γαλλικό rococo; Η απάντηση βρίσκεται όπως πάντα κάπου στη μέση. Οπότε, rendezvous στις Γλυκές Αλχημείες αυτό το Σάββατο.