Η εκπομπή της 13 Ιανουαρίου 2018
Αυτό το Σάββατο, το εργαστήριο του Στέλιου Παρλιάρου γίνεται το πεδίο των πιο… δημιουργικών ζυμώσεων! Τρία πεντανόστιμα γλυκά με τριών ειδών φύλλα, που ισορροπούν άψογα ανάμεσα στην παράδοση και την πρωτοτυπία. Φουντουκόπιτα με σοκολάτα, πίτα με σφολιάτα που περικλείει την πιο υπέροχη, γλυκιά γέμιση, τραγανές φλογέρες με αμυγδαλόπαστα και μια απλή αλλά δυναμωτική κρέμα σοκολάτας. Αν οι ζύμες είναι η αδυναμία σας, αυτό το επεισόδιο δε χάνεται με τίποτα!
Φουντουκόπιτα με σοκολάτα, ένα γλυκό που σίγουρα θα σας ανεβάσει τη διάθεση. Η πλούσια, λαχταριστή γέμιση από σοκολάτα γάλακτος θα σας ενθουσιάσει, ενώ η βάση και η διακόσμηση από φύλλο κουρού θα σας εμπνεύσει.
Στη συνέχεια, ο Στέλιος μας δείχνει μια λεπτή, αφράτη αλλά πλούσια σε πρωτεΐνη, κρέμα από επιδόρπιο γάλακτος. Φτιαγμένη με σοκολάτα 55% κακάο που κάνει την γεύση της άκρως εθιστική!
Μια πίτα με πλούσια γέμιση από φρούτα είναι το επόμενο γλυκό. Πορτοκάλια, μήλα και σταφίδες συνδυάζονται με αμύγδαλα και ρούμι, σε μια πίτα γεμάτη θρεπτικά συστατικά και ποικιλία γεύσεων και υφών.
Για το τέλος, φλογέρες με φύλλο κρούστας γεμισμένες με αμυγδαλόπαστα, ένα λαχταριστό γλυκό που οδηγεί τον παραδοσιακό μπακλαβά ένα βήμα πιο μπροστά. Απαλή γέμιση από αμυγδαλόσκονη, αρωματισμένη με ροδόνερο και λεμόνι, μέσα σε λαχταριστές φλογέρες από έτοιμο φύλλο κρούστας, για ένα αποτέλεσμα που θα σας κάνει να «κολλήσετε»!
Κάτι υπέροχο ζυμώνεται αυτό το Σάββατο, δια χειρός Στέλιου Παρλιάρου.