ΕΠΙΔΟΡΠΙΟ ΜΕ ΜΠΙΣΚΟΤΟ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ, ΜΠΑΝΑΝΕΣ ΚΑΙ ΠΑΓΩΤΟ BANOFFEE
ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΙΔΟΡΠΙΟ ΜΕ ΜΠΙΣΚΟΤΟ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ, ΜΠΑΝΑΝΕΣ ΚΑΙ ΠΑΓΩΤΟ BANOFFEE
Καθαρίζουμε τις μπανάνες, τις κόβουμε στα τρία και μετά στη μέση. Ανακατεύουμε τη ζάχαρη με τον χυμό πορτοκαλιού. Κόβουμε τη βανίλια στη μέση και αδειάζουμε τους σπόρους μαζί με την κανέλα στον χυμό με τη ζάχαρη. Αδειάζουμε τον χυμό και τις μπανάνες σε ένα ταψί και το καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200οC για 20 λεπτά. Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στους 220οC μέχρι να πάρουν χρώμα.
Για το μπισκότο χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη στο μίξερ μέχρι να αφρατέψουν. Λιώνουμε τη σοκολάτα μαζί με το βούτυρο στον φούρνο μικροκυμάτων. Ενσωματώνουμε τη λιωμένη σοκολάτα με το βούτυρο στα χτυπημένα αυγά. Προσθέτουμε σιγά-σιγά το αλεύρι κοσκινισμένο. Σε ατομικά τσέρκια με διάμετρο 8-10 εκατοστά φτιάχνουμε πάτους από αλουμινόχαρτο. Με τη βοήθεια ενός κορνέ, γεμίζουμε με το μίγμα αφήνοντας λίγο κενό από πάνω. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160οC για 20 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσουν.
Για την καραμέλα βράζουμε τη ζάχαρη με το νερό μέχρι να πάρει χρώμα καραμέλας. Αδειάζουμε πάνω σε μία επιφάνεια σιλικόνης σε λεπτή στρώση. Αφήνουμε να κρυώσει και τη σπάμε σε κομμάτια.
Σε ένα πιάτο τοποθετούμε τη βάση μπισκότου. Από πάνω ακουμπάμε μία μπάλα παγωτό banoffee. Δίπλα βάζουμε τις ψημένες μπανάνες και γαρνίρουμε με κομμάτια καραμέλας.